Forhandler

Hanfalke, Hans Broges Gade 31, 8000 Aarhus

Bag Hanfalke står Stine. Jeg er dybt facinret af Stines drømme og ambitioner.

 

Intro:

H: Jeg har en smule erfaring inde for branchen, da jeg i fem år har arbejdet med indkøb hos Bestseller. De første 2,5 år af HANFALKES levetid, er derfor foregået i de sene aftentimer, ved siden af fuldtidsjobbet. Jeg opsagde min lejlighed i Aarhus for at flytte hjem til mine forældre i det sønderjyske, hvor jeg havde lager på mit gamle værelse. Jeg pendlede 3 timer dagligt i et halvt år for at få det hele til at gå op. Da tiden var inde flyttede jeg tilbage til Aarhus i en 45kvm lejlighed, hvor soveværelset blev brugt som lager, og jeg selv overnattede på sofaen. Her holdt jeg ud i 1,5 år, indtil jeg per 1 august overtog de nye lokaler, hvor jeg nu har mulighed for at kombinere showroom og bolig.

 

Q&A

LS: Hvorfor valgte du at starte Hanfalke?

H: Jeg har siden barnsben elsket de kære små størrelser. Selvom jeg ikke har børn selv, har jeg altid være i tæt kontakt med dem på den ene eller anden måde. Derfor var det helt naturligt for mig at kombinere min kærlighed for børn, med min interesse for indretning, så jeg på den måde kunne dele ud af den glæde og interesse. Resultatet blev en webshop med et særligt håndplukket udvalg, med mine personlige favoritter.

LS: Hvad kigger du efter, når du skal vælge produkter til butikken?

H: Det er vigtigt for mig, at have mig selv med i det hele vejen. Mærkerne og produkterne er nøje udvalgt efter min egen personlige smag. Jeg går meget op i økologi, tidsløst design og høj kvalitet. På den måde har produkterne en lang levetid og kan gå i arv i generationer, så flere kan få glæde af dem. Det betyder meget for mig, at produkterne har en historie, og at leverandørerne kræser om det de laver.

LS: Hvorfor har du nu åbnet butik?

H: Jeg besluttede at udvide fra webshop til showroom, da jeg manglede kontakten til kunderne. Årsagen til at skabe mit lille univers, var netop de kære små. Derfor vil jeg så gerne møde kunderne i butikkerne, og føle deres glæde ved at købe noget særligt til sig selv og de små. Det har også en stor betydning, at det nu er muligt at mærke kvaliteterne i hænderne, fremfor at se et billede online. Også størrelser er nogle gange svære at vurdere, hvis ikke man kender den enkelte mærke i forvejen. Og så er det et fantastisk frirum, at jeg kan få lov at indrette og nusse omkring de lækre produkter i butikken – den mulighed havde jeg ikke før, hvor alt var pakket ik poser på lageret

LS: Hvad er dit bedste tip til Århus?

H: Det skulle være torvet på Ingerslev. Det får mig til at føle mig hjemme, da jeg altid var på torvet om lørdagen med min mor da jeg var yngre. Det er simpelthen så hyggeligt med de små boder for de kræsne og bevidste – Her kan man købe frugt, grøntsager, fisk, ost og blomster. Alt er friskt og lækkert! Og så er det kun ganske få hundrede meter fra min lille butik, så et besøg i butikken kan så fint kombineres med en torvedag.

Forhandler

Lille Himmelblaa, Vesterbrogade 180, 1800 Frederiksberg C

Bag Lille Himmelblå står Camilla, som udlever alle sine drømme i det kombinerede studio og atelier.

 

Intro:

Efter mange år i modeindustrien og en del research startede Lille Himmelblaas eventyr i foråret 2015 med ønsket om at skabe et univers, hvor klassiske designs møder nyskabende og unikke produkter.
Bæredygtige produkter er meget vigtige for os, og vi tror virkelig på at passe på vores miljø, så i vores butik finder du for det meste organiske kvalitetsprodukter, der kan bruges i længere tid.

 

Q&A

LS: Hvorfor valgte du at starte Lille Himmelblaa?

LH: Jeg valgte at starte Lille Himmelblaa fordi jeg havde brug for at være kreativ på en anden måde en det jeg kommer fra.
At kunne skabe et univers af produkter med en historie bag, har altid interesseret mig.

De sidste 10 år har jeg brugt i mode –og tv branchen som hårstylist og makeup artisk. Lavet magasiner, lookbooks, fashionweeks, tv og muskvideoer, uddannet et hav af artister mm.

Jeg elsker det jeg kommer fra og derfor har jeg også stadig mit lille studie sammen med butikken.

Men med en stor skjult kærlighed for textiler og børnetøj, var det den rette vej for mig at gå da Lille Himmelblaa kom på tegnebrættet.
Som tiden går har vi bevæget os mere mod en samling af produkter til både de små, til kvinder og bolig.

I sensommeren lancerede vi Motherhood Journal.    

Her har vi mulighed for at danne et univers med lige præcis det som i mødre og vi syntes er fint.

 

LS: Hvad kigger du efter, når du skal vælge produkter til butikken?

LH: Jeg kigger generelt meget bredt når jeg leder efter nye produkter til butikken. Men for mig er der vigtigste blevet at det skal være funktionelt, bedste  kvalitet  og produceret efter ordentlige vilkår.

Da jeg undervejs har fået en datter, er det selvfølgelig gået op for mig alt hverdagen skal være så let som muligt. Det tænker jeg i møder er enige i?
Derfor er fokus på gode basisvare og andre ting som kan være med til at gøre hverdagen nemmer. Præcis som da jeg for 2 år siden investerede i mit (Ellies) Svend bleomslag.
Jeg slæbte simpelthen for meget unødvendigt med mig! Nu er vi bare mig, Ellie, min normale taske og et lille net med bleomslag og snacks. Det er jo til at overskue!

Grundet min fortid og uddannelse. Har jeg en stor interesse i at finde fine ting til os kvinder og vil fremover søge efter mere til os..

 

LS: Hvorfor har du nu åbnet butik?

LH: Det har egentlig altid været planen at jeg ville åbne butik. Et sted hvor kunder kunne komme og mærke samt se varerne.
Nyde en fin indpakning og den fornemmelse man får i maven når man går fra en butik og har shoppet noget man har ønsket sig. Jeg er sikker på i ved hvad jeg mener?.
Derudover elsker jeg at møde mine kunder og vi kan lære hinanden lidt at kende. Alt er så lokalt her på Frederiksberg/Vesterbro.

 

LS: Hvad er dit bedste tip til Vesterbro?

LH: Jeg hører jo egentlig til på Frederiksberg C men ligger lige op ad Vesterbro. Så her er lidt af begge sider.

Frederiksberg må klart være Frederiksberg have. Så smuk og fyldt med ro. Derudover er jeg glad for cafeerne som Ipsen og Granola, gode klassikere, simpelthen!
Området omkring butikken med de tætte og charmerende villaveje op til Frederiksberg alle.

På Vesterbro er jeg vokset op gennem min læretid som frisør. På Istedgade nær Enghaveplads. Et område jeg altid vil ha kært.

Sønder boulevard og Kihoskh hvor jeg alt for ofte løb hen efter en rugbrøds klapsammen.

Både Frederiksberg og Vesterbro er fyldt med de fineste små butikker, med hver deres charme -og jeg håber at vi sammen kan holde os i live.